Muuttajan muistilista

 • VINKKEJÄ PAKKAAMISEEN JA MUUTTOVALMISTELUIHIN

  -Mikäli pakkauspalvelua ei ole tilattu, on asiakkaan huolehdittava, että tavarat ovat valmiiksi pakattuina muuttopäivänä.

  -Kunnolliset muuttolaatikot nopeuttavat muuttoa ja varmistavat tavaroiden ehjänä pysymisen. Pakkaa laatikoihin vain sen verran tavaraa, että ne pystytään pinoamaan päällekkäin. Laatikon päällimmäiseksi pakatut kevyet paperit voivat lähteä tuulen mukana, joten näiden laatikoiden päälle kannattaa laittaa kiristekalvoa tms. tuulen ja sateen suojaksi. Liian täyteen pakatut laatikot ovat turvallisuusriski, sillä tavarat voivat tippua nokkakärryä kallistettaessa. 

  - Astiastot, koriste-esineet ja muut helposti särkyvät esineet suositellaan pakattavaksi pakkauspaperiin, sanomalehtiin tai muuhun pehmusteeseen ja pakata tiiviisti laatikkoon, etteivät ne pääse heilumaan kuljetuksen aikana. Myös valaisimien irtokuvut on hyvä irrottaa muuton ajaksi ja pakata ne huolellisesti. Emme vastaa huolimattoman pakkaamisen seurauksena rikkoutuneista esineistä. Mikäli käytätte pakkauspalveluamme, huolehdimme särkyvien esineiden huolellisesta pakkaamisesta puolestanne.
  Meiltä voi tilata myös pakkauspaperia, kupla- ja solumuovia, kiristekalvoa, muovisäkkejä yms.

  -Varmista, että kaikki huonekalut pystytään kuljettamaan muuttoautoon. Pura suurikokoiset huonekalut valmiiksi, jos epäilette, että ne eivät mahdu kääntymään oviaukoista tai porraskäytävissä täysimittaisina. Muuttomiehemme auttavat huonekalujen purkamisessa ja kasaamisessa, jos asiasta sovitaan etukäteen.

  -Irrota myös kattovalaisimet, seinähyllyt yms. valmiiksi. Palveluumme kuuluu tarvittaessa edellä mainitut työt, mutta näistä on hyvä sopia etukäteen.

  -Varmista, että muuttokuormaan tulevat irtokalusteet, kuten kirjahyllyt, työpöydät, laatikostot ja lipastot on tyhjennetty. Kuljetusta varten on hyvä teipata, sitoa tai käyttää kiristekalvoa pitämään kaapinovet ja laatikostot kiinni, etteivät ne rikkoutuisi auetessaan.

  -Suosittelemme tilaamaan tiski- ja pyykinpesukoneen irrotuspalvelun ammattilaiselta vesivahinkoriskin vuoksi. Kiinnitä irrotettujen kodinkoneiden putket ja johdot teipillä tai kiristekalvolla koneen runkoon kuljetuksen ajaksi.

  - Kääri taulut, TV, peilit ja muut vastaavanlaiset särkyvät esineet esimerkiksi kupla- tai solumuoviin.
  Pehmusteena voi käyttää myös kodin tekstiilejä, kuten pyyhkeitä, lakanoita tai keveitä mattoja. Varmista pehmusteen paikoillaan pysyminen teipillä tai kiristekalvolla.

  -Kaikki arat materiaalit, sekä tekstiilipinnat, kuten sohvat, matot ja patjat voi suojata muoveilla sääolosuhteilta ja likaantumiselta. Petivaatteet, sohvatyynyt ja muut tekstiilit kannattaa pakata muovisäkkeihin. Muovisäkkejä voidaan käyttää hyödyksi pehmusteena muuttoautoa pakatessa.

  -Voimme toimittaa irtaimistoa kierrätyskeskukseen tai kaatopaikalle muuton yhteydessä, mikäli asiasta sovitaan etukäteen.

  -Pyrimme olemaan erittäin huolellisia muuttoa tehdessä, mutta sekä vanhan, että uuden asunnon oviaukot ja kulmat kannattaa suojata kolhuilta. Muuttomiehet eivät riisu kenkiään turvallisuussyistä sisätiloissakaan, joten suojaa myös lattia likaantumiselta ja/tai naarmuuntumiselta. Varmista, ettei lattiansuojan ja lattian väliin jää esimerkiksi hiekkaa, ettei lattia suojauksesta huolimatta naarmuunnu. Turvallisuuden vuoksi esimerkiksi lattiapaperit eivät saa livetä jalkojen alta, joten niiden kiinnittämisestä täytyy huolehtia. Henkilökuntamme huolehtii suojaamisesta erikseen sovittaessa, tai voit tilata suojamateriaalit meiltä.

  -Lapset ja lemmikkieläimet on pidettävä ehdottomasti poissa kulkureiteiltä, sekä lastausalueelta turvallisuussyistä.

   

  VINKKI! Pakkaa matkalaukkuihin tai erityisen hyvin merkittyihin laatikoihin sellaiset tavarat, mitä tarvitaan välittömästi uudessa kodissa. Tällaisia tavaroita voivat olla esimerkiksi vessapaperi, lääkkeet, kahvinkeitin tai välttämättömät astiat, hygieniatarvikkeet tms. Varsinkin, jos muuttokuorma on perillä uudessa kodissa ilta-aikaan, on hyvä, että petivaatteet, lasten unilelut, pöytävalaisin tai iltapalatarvikkeet löytyvät helposti.